Konst på SQO

Vi älskar konst! SQO kryllar av härliga konstverk i olika färger och former. Vi försöker att alltid hitta nya, kreativa sätt att få in konst i vårt fina utomhuscenter.

Muralmålning

Vår vackra muralmålning har snabbt blivit en favorit på SQO! Den målades våren 2023 av Graffitisthlm. Motivet på målningen har våra följare på Instagram varit med och röstat fram. Superfint tycker vi! Den uppskattas dagligen av våra besökare och är en superhärlig plats för fotografering.

Muralmålningen hittar ni på High Street, mellan Calvin Klein och Nike.

Skulpturer

På High Street har vi två färgglada skulpturer som även dessa är skapade av Grafittisthlm. De matchar vår fina muralmålning och man blir verkligen glad när man ser dem!

Blomsterarrangemang

På SQO är vi stolta över våra fina blommor! De är som konstverk som breder ut sig över hela området. Arrangemangen är alltid anpassade efter säsong och årstid. Under sommaren har vi exempelvis vår fina midsommarstång uppsatt och vid juletid har vi flera julträd. Vår pergola på Short Street är vi extra stolta över, här kan du passa på att vila benen och njuta av de härliga blommorna som omringar pergolan. Blomsterarrangemangen är det våra vänner på Hässelby blommor som sköter om.

Fönstermålning

Flera fönster på området har handmålad konst på sig som är målad av klotterstudio. Även dessa anpassas efter säsong. Nedan ser ni bilder från vår Food Hall.

Food hallen

I Food hallen finns även en stor väggmålning för Babas kök där. Konstnären är Anders Rolander. Här kan ni se mer av honom:
Instagram

Tavlor

I fönsterna till en av lokalerna på High Square ser ni vackra tavlor målade av Susanne Ellingsworth Wiinikka. En lokal konstnär som målar allt från arkitektur och porträtt, till djur och natur. Tavlorna är ofta målade i akryl men ibland även i olja och akvarell. Inspiration kommer ofta från Tornedalen där Susanne har rötter från.

Här kan ni läsa mer om Susanne och se hennes konst:
Instagram
Hemsida

Glöm inte att tagga oss om ni lägger ut bilder från ert besök på SQO (@stockholmqualityoutlet)! Det är alltid lika roligt att se era fina bilder från centret och vi repostar dem gärna i våra kanaler när ni taggar oss.


The latest