Information om covid-19 / coronavirus. Läs mer >
Information in regards to covid-19/coronavirus. Read more >
Information in regards to covid-19/coronavirus. Read more >

Fynda allt till sommarens golfäventyr på Stockholm Quality Outlet

Fynda allt till sommarens golfäventyr på Stockholm Quality Outlet

Så sparade David över 5 000 kronor på sin golfutrustning

Svenskarna spelar rekordmycket golf och det är trångt både på banorna och i golfbutikerna.
I golfutrustningsmeckat Stockholm Quality Outlet kan du köpa precis allt du behöver för en golfsäsong – på samma ställe och till marknadens bästa priser.
Vi lät en nybörjare plocka ihop en komplett golfutrustning – inklusive kläder från topp till tå – och sparade över 5 000 kronor jämfört med priserna inne i stan!

Det är kanske inte så konstigt att det golfas mer än någonsin i Sverige just nu, det enligt färsk statistik från Svenska Golfförbundet.

På golfbanan får du nämligen, förutom frisk luft och motion, också flera timmars socialt umgänge – utan att bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Perfekt kompromiss

Men innan du kliver ut på golfbanan behöver du klubbor och utrustning, något som kan ställa till problem i Corona-tider när de flesta av oss helst undviker att trängas på stan eller i inomhusgallerior.

Samtidigt kan näthandel vara klurigt när man behöver fråga om råd, eller faktiskt behöver prova ett klädesplagg innan man köper det.

Då är Stockholm Quality Outlet i Barkarby den perfekta kompromissen. Med 70 butiker och över 350 varumärken på ett och samma ställe hittar du precis allt du behöver i golfväg.

Du shoppar i en lugn och trevlig miljö utan biltrafik och de generösa utomhusytorna gör att du slipper trängas med din omgivning.

”Allt på samma ställe”

40-årige David Tanentsapf från Stockholm är en av de många svenskar som börjat spela golf under våren.

Vi följde med när han plockade ihop en komplett nybörjarutrustning och golfkläder för alla väder på Stockholm Quality Outlet.

– Eftersom jag inte gärna vill springa runt på stan och leta så valde jag Stockholm Quality Outlet. Här kan jag både få proffshjälp med att välja utrustning och hitta alla kläder jag behöver på samma ställe, så det kändes som det klart smartaste valet, säger David och fortsätter:

– Jag har ju jobbat hemifrån i snart tre månader och ärligt talat kände jag ganska snabbt att det började krypa i kroppen och att jag behövde aktivera mig. Att gå till gymmet känns inte som en bra idé under omständigheterna, men med golf är det inga problem att hålla den sociala distanseringen samtidigt som man kan umgås med sina vänner och få frisk luft och motion. Nu har jag precis tagit mitt gröna kort och då duger det inte att låna klubbor mer, nu behöver jag min egen utrustning.

Ett svingande kap

Första butiksstoppet blir Golf Outlets, Sveriges största outletkedja inom golf där du som är nybörjare och medelgolfare hittar det mesta du kan tänkas behöva ute på golfbanan – nedsatt med mellan 30 och 70 procent.

Vi börjar självklart med det viktigaste: klubborna.

Golf Outlets saluför mängder av klubbor från de flesta stora tillverkarna. Men trots att man erbjuder både golfsimulator och puttinggreen för klubbtester i butiken så blir valet faktiskt överraskande enkelt.

För en nybörjare är Wilson-setet, som inkluderar nio klubbor och golfbag för bara 2 499 kronor, ett kap som är nästan omöjligt att säga nej till. Vanligtvis kostar samma set 4 499 kronor.

– För en nybörjare finns verkligen alla klubbor du behöver och vi har set för att passa alla, herrklubbor, damklubbor, klubbor för vänsterhänta och extra långa klubbor för dig som är över 1,90. Alla som köper ett nybörjarset av oss får dessutom ett värdebevis som ger 10 procent rabatt på ditt nästa järnset. När man blir duktigare efter några år och vill byta upp sig så får man alltså ett ännu bättre pris på de klubborna, säger Rasmus Mildek, driftansvarig på Golf Outlets.

Vattentäta skor

Nästa punkt på listan är golfskor.

Utbudet är så pass stort att det känns svårt för en nybörjare att hitta rätt på egen hand, men som tur är finns Rasmus på plats för att hjälpa till.

– Som nybörjare behöver du egentligen bara tänka på två saker när du köper golfskor – att de är sköna och att de, eftersom vi faktiskt bor i Sverige, är vattentäta, säger han.

Valet faller på ett par Puma Ignite NXT som är vattentäta, sitter jättefint och som bara kostar 895 kronor (ordinarie pris 1 299 kronor) – som hittat!

Få shoppingkassan att räcka längre – se sommarens bästa erbjudanden

Praktisk vagn

Vi passar även på att titta till golfvagnarna som finns inne. För bara 1 795 kronor (ordinarie pris 2 295 kronor) får du en Trilite golfvagn med tre hjul och en väska att packa ner den i. En riktigt bra produkt till ett bra pris, men David bestämmer sig för att avvakta med köp.

– En golfvagn är härligt och praktiskt, men inget måste. Eftersom det är min första säsong nöjer jag mig med att hyra, det här får bli nästa år, säger han.

Syntethandske – ett bra första val

Vad som däremot är ett måste är golfhandske, särskilt om du har ett svagt grepp.

– Jag måste säga att jag aldrig någonsin trodde att jag skulle använda golfhandske, utifrån så känns det i överkant om man inte spelar på touren. Men det hjälper verkligen för att få det där greppet som man behöver för att slå rakt, särskilt om man inte är väldigt stark i fingrarna. Jag försökte faktiskt spela utan handske häromdan och det gick verkligen inte bra, säger David Tanentsapf.

Här faller valet på en Puma Flex Lite för bara 99 kronor (ordinarie pris 149 kr).

– En bra handske för en nybörjare. Syntetmaterialet gör att den passar i alla väder och håller längre. Äkta läderhandskar kan kännas väldigt bra för vissa, men de är dyrare och har inte samma livslängd vilket kanske inte är ultimat för en nybörjare. En golfhandske är ju en förbrukningsvara trots allt, säger Rasmus.

Glöm Floridabollar

Nästa avgörande del i vår golfutrustning är bollar.

Eftersom David är nybörjare och oundvikligen kommer att slå bort en del bollar tittar vi omedelbart mot det billigaste alternativet – Floridabollar (tidigare använda bollar, främst sådana som är uppfiskade ur vattenhinder på golfbanorna) som kostar ynka 99 kronor för 20 stycken.

Men här får vi bakläxa av Rasmus direkt.

– Floridabollar funkar jättefint som träningsbollar men ute på banan är det viktigt att du spelar med samma sorts boll hela tiden. Då lär du dig hur bollen känns och hur långt du slår med olika klubbval. För en nybörjare skulle jag rekommendera Wilson Staff DX2 Soft (12 stycken för 169 kronor – ordinarie pris 279 kronor) som är både väldigt populära och prisvärda, säger Rasmus.

”Kläderna är viktiga”

Vid kassan på Golf Outlets finns det allra mesta som du kan tänkas behöva, eller bara vilja ha, på en golfbana. Peggar, greenlagare, bollmarkörer och mycket, mycket mer.

I butiken kryllar det också av golfkläder till riktigt bra priser, till exempel ett par golfbyxor från Puma som både är funktionella och ser klassiskt stiliga ut för 499 kronor (ordinarie pris 899 kronor).
Men här väljer vi att ta en runda på Stockholm Quality Outlet och se vad de andra butikerna har att erbjuda i golfmodeväg.

– Kläderna är betydligt viktigare än vad man tror. Du är ändå ute i minst fyra timmar och under en och samma golfrunda kan man få uppleva regn, svinkyla och isande vindar som sedan slår om till solsken och stålande sommarväder. Du blir verkligen inte en bättre spelare av att vara genomblöt och frysa, inte heller av att vara kokhet och svettas. Golf är svårt nog som det är, säger David Tanentsapf.

”Bekväma och snygga byxor”

Och nästan som en självklarhet dras vi först av allt mot J.Lindeberg.

Det svenska modehuset slog igenom med dunder och brak på 90-talet genom att para fashion med funktion, och hade en viss Jesper Parnevik och hans spektakulära utstyrslar på PGA-touren som sin främsta marknadsföringskanal.

Här fastnar vi omedelbart för ett par golfbyxor med Micro Stretch som är vattentäta, andas, torkar blixtsnabbt när de blir blöta och ser förbaskat bra ut.
Priset? 800 kronor (ordinarie pris 1 200 kronor).

– Det är faktiskt en del som kommer in och köper de här byxorna fast de inte spelar golf, just eftersom de är så bekväma och snygga, säger Peter-Patrik Isaksson, butikschef för J.Lindeberg-butiken.

Vatten- och vindtät jacka”

För att hålla uppe de nya byxorna investerar vi också i ett läckert J.Lindeberg-bälte (400 kronor, ordinarie pris 800 kronor) och sätter pricken över i:et med ett par lika snygga som funktionella kepsar (350 kronor för två stycken, ordinarie pris 500 kronor stycket) innan vår färd går vidare.

Sista golfstoppet blir Peak Performance-butiken där vårt mål är att hitta en jacka som funkar i alla väder.

Vi fastnar för en Gore-Tex jacka som är extremt lätt och väldigt bekväm.
Självklart både vatten- och vindtät, men också väldigt enkel att packa ner och ta med sig. Priset 1 960 kronor (ordinarie pris 2 800 kronor) känns riktigt bra i sammanhanget.

Hos Peak Performance hittar vi även en riktigt funktionell piké i vitt (560 kronor, ordinarie pris 800 kronor) som kommer att vara en dröm att spela i under varma sommardagar.

Sparade över 5 000 kronor!

Och bara sådär så är vi faktiskt helt klara med vår golfshopping.

På under 2 timmar har vi lyckats köpa ihop en komplett utrustning för en prislapp på 7 732 kronor – en besparing på 5 094 kronor jämfört med ordinarie priser.

– Jag måste säga att jag är fantastiskt nöjd. Det gick väldigt fort att hitta det jag behövde och jag fick också väldigt bra hjälp vilket är skönt när man inte är någon expert själv. Det är en väldigt speciell och härlig miljö på Stockholm Quality Outlet eftersom du vistas utomhus så pass mycket, det gör att känslan av trängsel blir betydligt mindre vilket känns extra skönt i dessa dagar. Och då har jag inte ens nämnt priserna. Jag hade verkligen inte kunnat tro att jag skulle komma undan såhär billigt, säger David Tanentsapf.

Märkesvaror till 30-70 procent rabatt – se de bästa outletfynden just nu!