Information om covid-19 / coronavirus. Läs mer >
Information in regards to covid-19/coronavirus. Read more >
Information in regards to covid-19/coronavirus. Read more >

På Stockholm Quality Outlet kan du sakta strosar i en trygg utomhusmiljö bland uppemot 70 butiker samlade på ett och samma ställe, och med juldekorationer och stämningshöjare överallt.

På Stockholm Quality Outlet kan du sakta strosar i en trygg utomhusmiljö bland uppemot 70 butiker samlade på ett och samma ställe, och med juldekorationer och stämningshöjare överallt.

Så fixar du julklapparna tryggt, snabbt – och billigt

Att planera och utföra sysslan att handla julklappar kan både vara underbart och oändligt stressigt på samma gång.
Hur det blir beror egentligen bara på när du börjar och hur du gör det.
Hos Stockholm Quality Outlet i Barkarby kan du ha det mysigt när du sakta strosar i en trygg utomhusmiljö bland uppemot 70 butiker samlade på ett och samma ställe, och med juldekorationer och stämningshöjare överallt.
Här finns ett stort urval av fina, smarta produkter och mode som kan passa i stort sett vem som helst. Så ta möjligheten att göra hela julklappsshoppingen på samma ställe på en förmiddag!

Att göra klart all julhandel på en dag – till och med på en förmiddag – låter kanske som en utopi, men om man vet var man ska börja är det inte alls omöjligt.

I Järfälla i västra delen av Stockholm ligger Sveriges största outletområde, Stockholm Quality Outlet, där du har mängder av butiker att strosa mellan. Det är en del av Barkarby handelsplats som är Sveriges näst största handelsplats (enligt en ny rapport).

På Stockholm Quality Outlet bjuds på gratis parkering och en unik och lugn utomhusmiljö där du kan fynda bland närmare 70 butiker med fler än 200 välkända varumärken. Och alltid till bra priser – mellan 30 och 70 procent längre än de ordinarie priserna i butik.

Så passa på att redan nu se till att årets jul blir en så stressfri och behaglig jul som möjligt – och ta en sväng till fyndparadiset Stockholm Quality Outlet. Här är några favoriter som verkligen kan vara värda att spana in inför årets julhandel.

Startade med en ryggsäck

Med sina 116 år i branschen har den svenska giganten Haglöfs lyckats cementera sig som en favorit bland människor som tycker om en aktiv livsstil. Det är inte bara i Sverige, utan märket går att hitta på många platser världen över. I ärlighetens namn kan få klädmärken stå sig mot Haglöfs. För de är sanna konnässörer när det kommer till outdoor-plagg.

– Det hela började med att grundaren skapade en ryggsäck. Den ryggsäcken har vi här i butiken, fast i en uppdaterad version, berättar Emelie Lindberg, visual merchandiser.

Se julklapparna alla vill ha – vilken butik väljer du?

  • Haglöfsbutiken i Stockholm Quality Outlet har ett stort utbud av skidkläder, skor och diverse utomhusplagg att botanisera bland.

Litet avtryck på miljön

Inför varje julsäsong väljer Haglöfs att satsa på kvalitet före kvantitet. Haglöfs tror nämligen stenhårt på att lämna ett så litet avtryck på miljön som bara möjligt. Därför är de också helt transparenta med produktionsprocessen samt miljö- och materialval. Det har varit deras recept ända sedan 1914, då Wiktor Haglöf grundade företaget, och kommer fortsätta vara deras recept i framtiden. I år finns dock ett stort utbud av skidkläder, skor och diverse utomhusplagg att förkovra sig i.

– Kläderna andas verkligen kvalitet och jag tror att kunderna vet vad dem får när de handlar Haglöfs, med tanke på att vi har funnits så länge, fortsätter Emelie Lindberg, visual merchandiser.

  • ”Vi har en stor variation så man skulle kunna klä sig för outdoor-aktiviteter året om”, säger Mona Jansson, butikschef på Bergans of Norway.

Inspiration från toppturer

Hos Bergans of Norway går det att hitta allt inom outdoor-plagg, för både stora och små. Då märket är norskt är det inte konstigt att influenserna kommer därifrån. Man har i design och funktion hittat inspiration från de ärke-norska toppturerna, eftersom utomhusaktivitet ligger i norrmännens DNA.

I butiken känns plaggen genuina. Det är tydligt att plaggen inte bara är till för att se bra ut, utan de är också till för att användas. Hos Bergans of Norway kommer man kunna hitta bästsäljande myskläder i mjuk merinoull, men också barnkläder som är utrustade med många smarta egenskaper: som vind- och vattentäthet.

– Vi har lite av varje faktiskt. I butiken just nu finns det så stor variation att man skulle kunna klä sig för outdoor-aktiviteter året om, säger Mona Jansson, butikschef.

Kolla – så får du 30-70 procent lägre priser hos Stockholm Quality Outlet!

Satsning på skidkläder

Generellt sett har Bergans of Norway alltid varit bra på att skapa funktionella plagg i alla dess former, men på senare år har en rejäl satsning gjorts på skidkläder. Den satsningen börjar ge resultat och som ett led i den satsningen ser man att deras underställ i merinoull faktiskt är mycket uppskattade.

– Ullen är oslagbar som värmande material. På den fronten har vi ett väldigt brett sortiment just nu. Det är jättekul, berättar Mona Jansson, butikschef.

  • ”I jul tänker jag att en grym julklapp är ett par ordentliga skor”, säger Jenni Ramirez, store supervisor på Timberland i Stockholm Quality Outlet.

Återanvända material

Framgångssagan Timberland började 1973 då grundaren Nathan Schwartz jobbade på en fabrik och plötsligt fann ett behov av vattentäta skor. Han började experimentera med skomaterial efter skomaterial, och slutligen föddes den idag så populära 6 inch boot. Snabbspola nästan 50 år och du hamnar på butiken i Barkarby, som har ett stort och varierat utbud av kläder, accessoarer och skor.

– Det som är roligt med Timberland är att alla våra kläder, väskor och skor kommer från ett hårt miljöarbete. Allt är nämligen animal free. Dessutom jobbar vi hårt på att återanvända materialen i jackor och skor, berättar Jenni Ramirez, store supervisor.

”Ett måste i garderoben”

Vad gäller julhandeln räknar dock Jenni med att Euro Rock kommer sälja massor. Det är en populär sko som fungerar väldigt bra tre säsonger om året: höst, mildare vintrar och vår. Sulan i den skon är nämligen inte lika hård som andra, vilket gör att den gör sig bra för att vandra i.

– I jul tänker jag att en grym julklapp är ett par ordentliga skor. Det är ett måste garderoben, säger Jenni Ramirez.

  • På Lexington finns alltifrån kläder, morgonrockar, handdukar, grytlappar och lakan.

”Underbara morgonrockar”

Lexington är inte bara ett vanligt varumärke. Det är något mer. Det är en institution som har lyckats etsa sig fast i många människors hem. Med tanke på utbudet i butiken på Barkarby kommer butiken nog vara välbesökt när julhandeln drar igång. För här finns alltifrån kläder, morgonrockar, handdukar, grytlappar och lakan.

– Det finns verkligen något för alla här. Vi har en bra bredd på produkter, men om jag ska ge ett tips inför jul så skulle det vara våra morgonrockar. De är faktiskt helt underbara, säger Isabelle Djupsund, säljare.

Vad är du intresserad av?
Mode
Skor
Outdoor
Sport
Väskor
Skönhet
Optik & Accessoarer

Tidlös design

Lexington har gjort sig ett namn som ett varumärke med hög kvalitet och tidlös design, men för att få fram de bästa produkterna behöver materialen testas gång på gång. Därför är det tacksamt när en oberoende part, såsom Testfakta, bestämmer sig för att testa handdukarna. Resultatet? Bäst i test.

– De testade jättemycket. De mätte både uppsugningsförmåga och bomullskvalitet och vi rankades högst, säger Isabelle Djupsund, säljare.

Om du besöker Stockholm Quality Outlet kan det vara värt att gå förbi butiken, eftersom det finns oändliga material och kvaliteter som bör upplevas i verkligheten. Flanell är ett sådant material. Det är dessutom ett material som Lexington räknar med kommer bli en favorit hos många, om de bara ger det en chans. För flanell har så bra egenskaper. Det är mjuk och har värmande egenskaper.

Allt för köket

Vad ger man till en person som redan har allt? Ett första steg i att lösa den gåtan är att besöka Home & Cook. Den lilla butiken på området har ett stort utbud av allt som rör köket, oavsett om du planerar för en bankett eller om du vill bjuda över grannen på middag. Där kommer du träffa kunnig personal, som passionerat kan berätta för dig om kvalitetsprodukterna i butiken.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda WMF till kunderna, för de är väldigt kända för deras bestick. Dem är av hög kvalitet och de är en bästsäljare, berättar Samuel, butikssäljare.

  • Butiken Home & Cook kan vara ett paradis när det kommer till klappar som rör köket. Lägg till kunnig personal, som passionerat kan berätta för dig om kvalitetsprodukterna i butiken.

Två butiker i Barkarby

Att Home & Cook är populära råder det inget tvivel om, eftersom deras utbud är av högsta kvalitet – samtidigt som deras priser är rättvisa. Inför julhandeln kommer nämligen Home & Cook öppna upp ytterligare en butik. Faktum är att redan från andra halvan av november, och under hela december, kommer det gå att fynda köksprodukter på två ställen i Barkarby.

–  Anledningen är att vi måste möta efterfrågan. Stek- och kokkärl säljer mycket under julhandeln och när kvaliteten är grym är det inte konstigt att kunderna vill ha produkterna. Ärligt talat är vi mycket peppade på att kunna erbjuda kunderna en extra service, säger Samuel, butikssäljare.

Se alla aktuella erbjudandet här hos Stockholm Quality Outlet