Alla jeans hos J.Lindeberg 700 kr

Både dam och herrmodeller. 

Ordinarie pris 1.100-1.300 kr

 

Det svenska klädmärket J.Lindeberg, som grundades i Stockholm 1996 har ett genomgående mantra där egna idéer uppmuntras. Det gäller inte minst när det kommer till nya produkter och design, men även när det kommer till hållbarhet och ekologiskt tänkande. Företaget har vågat – och vågar än i dag – göra det som ingen annan gör inom sin nisch. Det finns otaliga exempel på det såsom färgglada golfbyxor, banbrytande materialkompositioner, carbon-free shells i ytterplaggen – och nu också när det kommer till jeans.
 
Producenterna av materialen granskas kontinuerligt för att se till att de följer riktlinjer om kvalitet och hållbarhet. J. Lindeberg är dessutom selektiva vad gäller produktionsland och producent, eftersom det faktiskt spelar roll vilka människor som handskas med jeansen. 
– Rätt person på rätt plats brukar vara en garant för en snällt behandlad produkt, där bomullen inte är genmodifierad eller besprutad, säger Peter-Patrik Isaksson, butikschef på J.Lindeberg på Stockholm Quality Outlet.
 
I hållbarhetssyfte, rent designmässigt, handlar det om att hitta rätt balans mellan stretch och tyg. J. Lindeberg vill att jeans ska hålla länge och eftersom stumma jeans slits snabbare än elastiska minskas vårt ekologiska fotavtryck avsevärt om ett par jeans går att använda länge.
– Tidlöshet i designen gör att du kan köpa ett par jeans och använda de jeansen till fler grejer. Dessutom ger det dig extra utrymme i garderoben till annat. Det är snällt för plånbok och miljö, förklarar butikschefen Peter-Patrik Isaksson. 
 
Välkommen in till J.Lindebergs outletbutik på Stockholm Quality Outlet!