Information om covid-19 / coronavirus. Läs mer >
Information in regards to covid-19/coronavirus. Read more >
Information in regards to covid-19/coronavirus. Read more >

Outlet-proffsen Emil och Mathias om hur man ska tänka när man handlar inför golfsäsongen

Outlet-proffsen Emil och Mathias om hur man ska tänka när man handlar inför golfsäsongen

Guide! Så väljer du rätt utrustning inför golfsäsongen

Golfbyxor, klubbor, bollar, handskar, skor, kläder och en massa annat. Att hitta rätt val inför golfsäsongen är inte alltid lätt. Men hos Stockholm Quality Outlet norr om Stockholm finns det mesta och det bästa – till de absolut lägsta priserna. – Det finns så mycket att välja på och så mycket pengar att spara – om man bara vill, säger Emil Hygrell, en av ägarna till Golf Outlets i Stockholm Quality Outlet.

I över 20 år har Emil Hygrell, Mathias Pamler och alla deras kollegor på Golf Outlets erbjudit möjligheten att handla det mesta och det bästa inom golf till låga outletpriser. I dag är Golf Outlets Sveriges största outletkedja inom golf och finns på tre ställen i landet. Ett av dessa är i Barkarby – närmare bestämt på Stockholm Quality Outlet. Som en av omkring 70 butiker förser de stockholmare och andra med möjligheten att spendera – och samtidigt spara – pengar. Vi tog hjälp av outlet-proffsen Emil och Mathias för att få reda på hur man ska tänka om man är nybörjare, medelgolfare eller toppspelare.

Något för alla

Vi börjar med klubbor – vad är viktigt att tänka på där? – Först och främst, hos oss hittar du de flesta ledande varumärkena på marknaden och vi har alltid välfyllda butiker med allt från färdiga paketset för nybörjaren och junioren, till smidda bladklubbor för den lite mer avancerade golfaren, säger Emil Hygrell. – Ja, vi har allt från de första nybörjarklubborna upp till singelhandikapparens bästa val, tillägger Mathias. – Klubbor är svårt och det handlar mycket om smak och känsla. Det är till exempel inte alls säkert att en spelare som är lång ska ha långa klubbor – jag är 190 centimeter men använder korta klubbor. Det känns bäst för mig, säger Emil.

  • På Golf Outlets hittar du färdiga nybörjarset med klubbor till marknadens bästa pris.

”Marknadens bästa pris”

Till Golf Outlets kommer golfare i alla åldrar och i alla kunskapsgrader. Och för nybörjaren – som har mycket annat att investera i för att komma ut på golfbanan – är det en fröjd att stanna till vid Golf Outlets. Bland annat erbjuds ett nybörjarset Wilsonklubbor med allt vad man behöver till marknadens bäst pris. – Vi har dessutom färdiga golfset för barn och då till ett pris som ska inspirera och göra golf mer tillgängligt för barn. Vi vill ju att de ska börja spela golf och känna hur roligt det verkligen är att spela, säger Emil. Bland klubbmärkena som golfare kan hitta i butikerna hittar vi förutom Wilson även Cobra, TaylorMade, Callaway, Titleist, Mizuno, Srixon och några till.

Svinga i simulator

Golf Outlets erbjuder dessutom möjlighet att prova klubborna och känna hur just din sving känns med olika klubbor. I butiken finns en golfsimulator som ger möjlighet att kostnadsfritt testa ut vilka klubbor och skaft som passar just dig bäst – innan du bestämmer dig – och den personalen på plats hjälper naturligtvis till. – Prismässigt ligger vi 30-70 procent billigare på klubbor än andra affärer. Många som inte har spelat golf tidigare har förutfattade meningar om att det är en så himla dyr sport att hålla på med, men vi vill med Golf Outlets försöka att göra golf mer tillgängligt för alla – därav de låga priserna, förklarar Emil och tillägger. – Eftersom valet av klubbor är så individuellt så behöver man – tack vare vår simulator – inte vara orolig för tråkiga överraskningar.

Få shoppingkassan att räcka längre – se sommarens bästa erbjudanden

Prioritera komfort

Sedan kommer vi till golfskor – vad ska man tänka på då? – Vi på Golf Outlets har skor för de flesta fötterna, vi har varianter för smala och breda läster, för långa eller korta fötter – och på det i olika utföranden. Vare sig du prioriterar komfort, stabilitet eller utseendet kan du hitta skor som tilltalar hos Golf Outlets. Det finns dessutom ett brett utbud av skor med traditionella mjukspikar och även spiklösa modeller. – Ska vi ge ett tips för en nybörjare så tycker jag att man ska välja en hybridsko. Det är en sko som är en mix, den har vridstyvheten av en golfsko, men bekvämligheten och komforten av en vanlig sportsko, säger Mathias.

  • Utbudet av golfskor är stort. ”Satsa på ett par bekväma skor”, är rådet från golfoutlet-proffsen Emil och Mathias.

Skor för regn

Vare sig det handlar om Puma, FootJoy eller Callaway så är utbudet i skohyllan stort. – Framför allt ska man satsa på en bekväm sko – tänk på det innan man börjar kika på vridstyvhet, fäste och allt det där. Utvecklingen av skor – och mycket annat när det gäller golf – har gått snabbt de senaste åren och nu finns det riktigt sköna golfskor som är mycket bra, tillägger Emil och nämner Pumas Ignite NXT som ett bra val. Den skon är vattenavstötande, bekväm och stilren. – I regel brukar vi säga att man bör ha två par golfskor – ett par för när det är tort på banan och ett par för när det är regn. På så sätt räcker ju skorna betydligt längre också. Och färgmässigt har skomodet ändrats de senaste åren, från att vi nästan bara sålt svarta golfskor finns det nu en bred variation av färger och mönster – allt efter tycke och smak.

Olika kompression på bollar

Bollar är bra att ha när man spelar – och det finns så många varianter! – Golfbollar är ett kapitel för sig och alla är olika när det kommer till vilka typer av bollar man gillar att spela med. Men vare sig man gillar hårda eller mjuka spinnbollar så har vi ett stort utbud och flera olika tillverkare, säger Mathias. – Som nybörjare ska man börja att spela med lågkompressions-bollar. En av storsäljarna i Sverige är Wilson Staff DX2 som just har en låg kompression och en mjuk kärna. Det gör att bollen går bra även om man inte får en helt klockren träff. Det är en behaglig boll att slå på. Och den behagliga bollen finns i flertalet färger för den som vill ha lite färgglatt på banan. – När man blir bättre spelare och verkligen vill känna träffen i händerna när man slår så finns det bollar med högre kompression och ett skal som ger bättre spinn och kontroll hos oss också. Även om man kanske inte tror det så är det stor skillnad mellan olika bollar, säger Emil.

  • Det finns många olika sorter golfbollar att välja på med hård eller mjuk kompression. Ett bra råd är att prova dig fram.

Dubbla handskar

Och på tal om att känna det i händerna – en golfhandske är också viktigt att ha i bagaget på golfbanan. – En allroundhandske i syntet är ett alldeles utmärkt val när man ska börja att spela golf. Men precis som när det gäller övrig utrustning inom golf så handlar det mycket om tycke, smak och känsla. Med en läderhandske får man lite bättre grepp och känsla i slagen, men de slits oftast lite hårdare, säger Mathias och tillägger: – En bra investering är att köpa en regnhandske så att greppet inte påverkas negativt om det börjar att regna på golfbanan. – Hur snabbt en golfhandske slits är otroligt olika. Vissa kan ha en handske i en hel säsong medans andra – som jag sliter ut en handske på ett par rundor, säger Emil.

30-70% under ordinarie pris

Och regnar det – eller om det bjuds på riktigt varmt väder – så är det viktigt med rätt kläder på golfbanan. Klädsortiment på Stockholm Quality Outlet när det kommer till golf är mycket brett för både dam och herr. Det finns flera butiker som erbjuder fynd och priserna ligger alltid mellan 30-70% under ordinarie pris. Hos Golf Outlets kan man hitta golfkläder från bland annat Puma, Abacus, Callaway, Röhnisch, Daily Sports, Mizuno och Cross. Och det bästa av allt är priserna. – Att spela golf i Sverige är inte alltid lätt, vi kan ha fyra årstider under en och samma golfrunda och då gäller det att klä sig rätt. Alla kläder vi har är funktionskläder, dock med olika funktionaliteter. Vi har allt från microfiber med stretch och merinoullplagg till vind- och regnjackor. Vi har till och med kläder för vintergolfarna. Det finns ju en hel del som spelar golf året runt, det är väl så att om du blir biten av golf så ger de inte upp bara för att det är vinter, skrattar Emil.

Anpassningsbar ull

På Golf Outlets i Barkarby finns allt från strechtröjor, byxor i olika varianter, shorts, pikétröjor, vindkläder, kjolar och klänningar. Och vi har allt från supertunna material till ganska tjocka. – Bra att tänka på när det kommer till kläderna på golfbanan är att de ska vara bekväma och inte sitta åt eller så när du spelar. Eftersom temperaturen kan skifta så är det bra att tänka lager på lager när man kommer ut på banan. Jag tycker personligen att merionull är fantastiskt. Till skillnad från vanlig ull är merionovarianten anpassningsbar och torkar dessutom snabbt, säger Mathias. En till sak som är en fördel när man handlar golfkläder och klubbor hos Golf Outlets är om man handlar mycket så blir det mer rabatt. – Köper du tre plagg eller fler så får du 10 procent på det redan låga outletpriset. Det är en verkligt bra deal. Så hos oss kan man alltså spara pengar genom att man handlar mer, säger Emil.

Märkesvaror till 30-70 procent rabatt – se de bästa outletfynden just nu!