Bergans of Norway

Bergans of Norway
Bergans har en lång tradition som vi är mycket stolta över. Verksamheten sträcker sig så långt tillbaka som till 1908 då Ole F. Bergan uppfann och tog patent på världens första ryggsäck med utvändig ram (mes). Hans idé om att ”ta på sig” och stabilisera ryggsäcken lever fortfarande kvar i dagens moderna anatomiska ryggsäckar.

Expeditioner
Bergans har över 100 års erfarenhet av vandring och expeditioner. Och de praktiska tester som utförts i samband med expeditioner i arktiska områden har starkt bidragit till vidareutvecklingen av våra produkter. Redan 1912 utrustade vi polarfarare som Roald Amundsen, Robert F. Scott, Ernest Shackleton och Wilhelm Filchner med Bergans ryggsäckar. Detta bidrog till att ryggsäckarna snabbt blev världsberömda, och de kom att bli ett naturligt val för en rad expeditioner under 1900-talet. I modern tid har profiler som ingår i Team Bergans, till exempel Cecilie Skog med ”Seven summits” och ”De tre poler” samt Rune Gjeldnes med ”Arctic Ocean” och ”The Longest March”, följt den gamla traditionen. De har använt kläder, tält och ryggsäckar från Bergans på sina expeditioner.

Avancerad utrustning
Vid sidan av ryggsäckar har Bergans på senare tid också satsat stort på att utveckla ett brett sortiment av tekniska kläder, fritidskläder, tält, liggunderlag, sovsäckar och Ally hopfällbara kanoter. I dag placerar sig Bergans bland världsledande aktörer inom utveckling av avancerad vandringsutrustning och funktionskläder. Vi är fortsatt en viktig leverantör av utrustning till ett flertal stora och små expeditioner runt om i världen. Vi tar friluftsfolk på allvar! På det här sättet vill vi bidra till att allt fler inspireras till att ta del av vår fantastiska natur.

Kompetens
Bergans filosofi, både nu och tidigare, går ut på att skapa produkter av hög kvalitet i kombination med funktionell och tilltalande design. Vi arbetar kontinuerligt för att behålla vår position som ledande företag och lägger mycket resurser på produktutveckling och inte minst produkttester. Något som gång på gång leder fram till att Bergans är ”Bäst i test”. Vi involverar en rad specialister i vår produktutveckling för att komma fram till bästa möjliga lösningar. Bland annat använder vi oss av kompetensen hos polarfarare som Cecilie Skog och Rune Gjeldnes. Cecile Skog har varit med och utvecklat sin egen signerade kollektion, och jibbing-åkaren Anders Backe har varit central i utvecklingen av sin egen skidkollektion. När vi tar fram nya jaktprodukter, tar vi självklart kontakt med erfarna jägare med olika bakgrund. Allt detta för att ge kunderna det optimala alternativet för varje användningsområde.

Outlet-butiker
I våra outlet-butiker hittar du snygga produkter från Bergans till nedsatta priser. Urvalet består huvudsakligen av modeller och färger som har funnits tillgängliga ett tag och som ska avvecklas, men vi säljer också ut våra provkollektioner. Bland dem kan du hitta ditt favoritplagg från Bergans i en färg som annars inte finns tillgänglig. Den första provproduktionen görs för att visas upp och testas ute på marknaden. På vägen fram till den slutliga kollektionen ändras mycket. De här exklusiva modellerna har hittills bara varit tillgängliga för anställda på Bergans. Nu kan du köpa dem i våra butiker på Norwegian Outlet, Bergans Outlet Langevåg och Stockholm Quality Outlet till ett mycket bra pris.