Inspiration

De 3 smartaste tipsen och 3 vanligaste misstagen vid köp av sport-bh

Om det är någon gång funktion och komfort är viktigt så är det när det gäller val av sport-bh. Faktum är att sport-bh’n kan vara det viktigaste plagget när du med bröst tränar. Valet av sport-bh ska baseras på vilken träning du ska utöva samt storlek på bröst. Att välja rätt kan kännas svårt men här är de 3 bästa tipsen och 3 vanligaste misstagen för köp av sport-bh.

De 3 bästa tipsen

 1. Utgå från vilken träningsform du ska träna.
  Hur mycket hopp och intensitet kommer med den aktiviteten? Se mer info om olika “impact” i stycket nedan.
 2. Välj material.
  Plaggets andningsförmåga är viktig för att göra din träning behaglig. Det är också viktigt att materialet har bra hållfasthet och inte är för elastiskt. Prova sport-bh´n noggrant så att du känner att materialet känns bekvämt och att funktioner hjälper dig att få bra stöd. Tänk även på att bh´n ska upplevas lite tight när du köper den, då sitter den extra bra vid rörelse och aktivitet.
 3. Välj design.
  Snyggt och funktionellt. Ett extra plus är när det finns sidostöd och när axelbanden är bredare. Det ger både ökad komfort och stöd.

High impact, medium impact och low impact
Dessa begrepp kommer du att stöta på när du är ute efter en ny sport-bh. Vad är egentligen deras betydelse?

High impact är till för dig som tränar mycket intensiv träning. Du kanske löper, kör intervallträning eller crossfit. För att prestera på topp under dessa tuffa träningspass behöver du maximal support. High impact passar dig som har större bröst då de ofta är reglerbara och/ eller kommer med extra stöd av kupa.

Medium impact är till för dig som tränar medelintensivt. Gym, dans eller är ute på snabba powerwalks är medelintensiva exempel. Medium impact sitter ofta tight runt bröstkorgen.

Low impact är perfekt för dig som exempelvis tar längre promenader och har ett lugnare tempo i din träning. Denna typ av sport-bh är oftast utan sömmar. Denna sport-bh passar dig som som är ute efter någon bekvämt snarare än supportfunktionen som ges av High impact.

Ett bra exempel på en sport-bh med Low impact, från Filippa K – Soft Sport Collection. En sport-bh med lätt support för lågintensiv träning som yoga, pilates, barre och dans. Gjord i dubbla lager polyamid stretch med fuktavvisande egenskaper och mjuk resår nedtill. Blir även ett skönt basplagg i din vardagsgarderob.

 • Dubbelt lager
 • Fukttransporterande
 • Stretch
 • Lätt stöd

Outletpris 360 kr (ord.pris 600 kr)

De 3 vanligaste misstagen i provrummet 

 1. Du är stressad!
  Ta din tid, när du är stressad andas du snabbt och blir lätt spänd. Den viktigaste delen i processen när du testar en ny sport-bh är att du andas ordentligt. Ta djupa andetag så du känner att sport-bh’n sitter åt ordentligt men lagom runt bröstkorgen.
 2. Du hoppar inte!
  Stå inte still och skruva runt framför spegeln. Hoppa jämfota, veva med armarna så du känner hur sport-bhn fungerar runt en rörande kropp. Böj dig framåt och se säkerhetsställ att inte brösten hoppar ur bh’n.
 3. Du utvärderar inte ordentligt!
  Ibland kanske man köper något för att det är snyggare än vad det är funktionellt. Det funkar inte för sport-bh’ar. Det viktigaste av allt är att du känner dig bekväm och att den inte sitter åt för hårt eller för löst. Din sport-bh ska ge dig stöd, vara mjuk och samtidigt vara stabil.

Matcha topp och tights-trenden 

Just nu är den hetaste trenden inom sport och mode matchande set. Matcha sport-bh med träningsbyxor. Dessa plagg kan användas inte bara på gymmet, utan även i vardagen. Tänk träningskläder med en snygg klänning över, tänk träningstights i matchande sport-bh och en stor vit skjorta till, tänk de glansiga sport-tightsen med en over-sized jumper till…  Det funkar lika väl på gymmet, som i mataffären, som på jobbet – totalt funktionellt mode alltså. Nedan har vi tagit fram några tips träningsset som lever upp till dessa krav.

Leopard printade träningssetet från Röhnisch

Flattering sports bra: outletpris: 279 kr (ord. pris: 399 kr)

Flattering printed tights: outletpris 419 kr (ord. pris: 599 kr)

Yogasetet i färgen burgundy från Röhnisch

Wave tights outletpris: 349 kr (ord pris: 499 kr)
Braid sports bra outletpris: 349 kr (ord pris: 499 kr)

På Stockholm Quality Outlet säljs alltid produkter till outletpris, dvs alltid med minst 30% rabatt på ordinarie priser. Du hittar sport-bh’s i följande butiker:

> Björn Borg
> Filippa K
> MNO Sports Outlet
> Nike
> Röhnisch
> Twilfit

Tag gärna hjälp av kunnig personal som kan ge dig de rätta råden just för dina behov.

Varmt välkommen till Stockholm Quality Outlet!

Publicerad 202-04-16

The latest