Inspiration

Amir Khatibinaz på Wayne’s Coffee tar hem priset ”Best in show” – igen

Vi träffade mannen bakom rodret på Wayne’s Coffee på Stockholm Quality Outlet, som kammat hem ett åtråvärt pris för andra året i rad.

Mitt på vårt område ligger Wayne’s Coffee. Kanske dyker det KRAV-märkta caféet upp likt en hägring när du famlar ut från en butik där du spenderat nästan en timme i provrummet. Precis som namnet antyder – här kan du dricka kaffe. Givetvis kan du också äta en rad godsaker, från klassiska alternativ som kanelbullar och muffins till mer hälsosamma alternativ som veganska wraps och smörgåsar. Perfekt när energidepåerna är på väg ner i botten.

Amir Khatibinaz, mannen bakom rodret på Wayne’s Coffee på Stockholm Quality Outlet, har för andra året i rad kammat hem priset ”Best in show”! Tävlingen är nationell, och de som kämpat om priset är Sveriges alla Wayne’s Coffee-franchisetagare – vilket idag är så många som 91 stycken. Som om inte det vore nog är Amir den enda som vunnit priset två år i rad. Det kallar vi storslaget.

Motiveringen för 2019 års pris lyder enligt följande:
”Oavsett vilken dag i veckan, eller vilken tid på dagen du besöker detta café, möts du alltid av en full monter med fint upplagda produkter. Det är alltid rent, fräscht och städat. Du får ett vänligt och fint bemötande när du kliver in, vilket gör att du som gäst alltid känner dig varmt välkommen.

Denna franchisetagare sätter ribban högt för resten av kedjan, men avviker själv aldrig en tum från att prestera på bästa nivå år efter år. En ökning i försäljning och resultat är ett tydligt bevis på att han gör allt rätt.

Vi är stolta och tacksamma över att den här personen med sin familj och sina medarbetare är en del av vår kedja.”

Vi träffade pristagaren för en liten pratstund, för att räta på några frågetecken och be om tips.

Amir, stort grattis till priset! Vad betyder det för dig?
– Det känns så otroligt kul att få ta hem ett pris som Best In Show 2019! Jag tror att man måste ha passion för det man gör, och kunna känna en viss yrkesstolthet för det hantverk som man gör varje dag. Kunden ska alltid vara i fokus och samtidigt ska man aldrig vara nöjd, strävan efter att bara bli bättre och bättre är viktig.

Hur länge har du jobbat på Waynes?
– Jag har varit en del av kedjan sen 2007.

I vilket del ligger din passion – kaffet, maten eller bakelserna?
– Om jag ska vara ärlig så är kaffet min passion, men min kärlek till bakelserna är stor!

Då delar vi samma passion! Har du något specialknep för att få kaffet extra gott?
– Det bästa receptet för att få perfekt kaffe är att göra varje kopp unik för gästen. Man pratar om dubbel eller enkel espresso, shot – ja kaffe heter olika hela tiden. Det viktiga att ta hänsyn till i sammanhanget är att uppmärksamma gästen på två saker – starkt eller svagt samt vilken volym man vill dricka, liten eller stor? Utifrån dessa två parametrar så kan jag göra exakt den varma dryck som kunden förväntar sig. Vad heter då den drycken? Jag brukar fråga vad kunden heter och namnge drycken efter kunden!

Som motiveringen lyder är alltså montern på Wayne’s Coffee alltid full med godsaker, och beslutsångesten när du ska beställa ett faktum. Det kan vi gå i god för. Vi lät därför Amir Khatibinaz lista caféets tre bästa bakelser, för att hjälpa dig på traven.

1. Ekologisk morotskaka
Min personliga favorit är morotskakan! Det är en premiumprodukt som passar bra från morgon till kväll, och de färska bären är pricken över i:et.

2. Blåbärsmuffins
På placering nummer två kommer blåbärsmuffins. För mig är muffins en klassisk caféprodukt som bör finnas på alla caféer!

3. Kanelbulle
Sist men inte minst – på tredje placering kommer våra supergoda kanelbullar som bakas av på caféet varje morgon. En nygräddad bulle går alltid hem hos kunderna!

Publicerad 2019-11-12

The latest